Τέση Ευελπίδου

Dance Instructors

Η Τέση Ευελπίδου, γεννήθηκε στην Φραγκφούρτη Γερμανίας το 1985, μεγάλωσε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με Μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Εφαρμοσμένη Γεωπληροφορική στην Διαχείριση Περιβάλλοντος. Παράλληλα με τις σπουδές της στις Περιβαλλοντικές Επιστήμες ασχολήθηκε και με την τέχνη που την έχει συναρπάσει από μικρή που είναι ο χορός. Σήμερα είναι κάτοχος διπλωμάτων μοντέρνου χορού του Αγγλικού συστήματος ISTD καθώς και του διπλώματος Pilates Instructor (Matwork and Props), Επίσης διαθέτει βεβαιώσεις παρακολούθησης σεμιναρίων από πολλά και διαφορετικά είδη χορών (Contemporary, Jazz, Breaking, Hip–Hop, Locking, Popping, House Dance, Waacking, Voguing, Krumping, Dancehall), από σεμινάρια “Πρώτων Βοηθειών σε Χορευτές” ενώ επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και φωνητικής και έχει ολοκληρώσει πρόγραμμα σπουδών στο Musical Theatre.

Το ταξίδι της στο κόσμο του χορού ξεκινάει από την παιδική της ηλικία με τον κλασσικό χορό (μπαλέτο) τον οποίο αγάπησε και ακολούθησε για αρκετά χρόνια ενώ στην πορεία στράφηκε και προς τα πιο μοντέρνα είδη χορών όπως Σύγχρονος, Modern Jazz, Street Jazz. Από το 2007 και μετά ξεκινάει να χαράζει μία καινούρια πορεία προς τους χορούς του δρόμου ή αλλιώς Street Dance Styles, δηλαδή τα είδη που γεννήθηκαν στους δρόμους της Αμερικής (Bronx, Brooklyn) τα τέλη του 60’ με αρχές του 70’. Μετά από μία σειρά σεμιναρίων και μαθημάτων που παρακολούθησε από μεγάλα ονόματα δασκάλων σε Ελλάδα και εξωτερικό (Juste Debout – Paris, Fairplay Dance Camp – Krakow, Stop and Go – Cyprus) και αφού διδάχθηκε όλες τις βάσεις και την ιστορία των χορών του δρόμου (street dance styles), αποφάσισε να εξειδικευτεί και να εμβαθύνει τις γνώσεις της κυρίως στο Hip-Hop και το Locking, μιας και αποτελούν τα δύο είδη από τους χορούς του δρόμου που την συναρπάζουν περισσότερο.

Είναι ιδρύτρια και προπονήτρια πολλών αγωνιστικών ομάδων (“ADAGIO crew”, “Lock ‘N’ Roll Crew”,  “Kids of a Legend”, “Rhythm Queens”, “Adagio Family”, “Adagio Juniors”, Adagio New Generation, Adagio Legend) με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε Πανελλήνιους αγώνες χορού καθώς και στο Πανελλήνιο και κατ’επέκταση Παγκόσμιο Πρωτάθλημα hip hop ομάδων που διεξάγεται κάθε χρόνο στη χώρα μας, “Hip Hop international”.

Έχει συμμετάσχει στο τηλεοπτικό show “So you think you can Dance” δύο φορές, (2008 MegaTv και 2017 Ant1)  ενώ το 2012 καταφέρνει να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του «Ελλάδα έχεις Ταλέντο»  με τους BnG crew του Steven Cordoba (ANT1).

Έχει χορογραφίσει πολυάριθμες παραστάσεις χορού, video clips γνωστών καλλιτεχνών, Dance Tribute, Flash mob και πολλά άλλα διαφημιστικά και μη projects.

Με πολλά χρόνια εμπειρίας στην διδασκαλία, σήμερα μπορεί να τη συναντήσει κανείς σε σχολές χορού σε Αθήνα, Λιβαδειά και Εύβοια (Κάρυστο) να μοιράζεται το πάθος της και τις γνώσεις της πάνω στο χορό με μικρούς και μεγάλους ενώ παράλληλα δε σταματάει και η ίδια να εξελίσσεται…