Νίκος Καλύβας

Dance Instructors

Ο Νίκος Καλύβας γεννήθηκε το 1988 και σπούδασε χορό στην Ανώτατη Επαγγελματική σχολή Ακτίνα και Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ως περφόρμερ, έχει συνεργαστεί με τους: Annie Vigier και Frank Apertet(Documenta14), χοροθέατρο εξ’αφορμής, Χάρη Κούσιο, Γιάννη Αντωνίου, Χοροθέατρο Λυδία Λίθος, Πατρίσια Απέργη, Κωνσταντίνο Ρήγο, Μπέτυ Δραμισιώτη, Χάρη Μανταφούνη, Αντιγόνη Γύρα, Leyya Mona Taiwil, Πέρσα Σταματόπουλου, Μπάμπη Αλεξιάδη και άλλους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ως χορογράφος δημιούργησε τα έργα TripTrap, Psychord, RoomsToLet.

Το 2018 επιλέχτηκε από την Αγγελική Στελατου ως νέος δημιουργός και συμμετείχε στην πλατφόρμα Μπιενάλε Μονάχου σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών ως ανερχόμενος χορογράφος.

Το 2019 χορογράφησε το έργο Dépaysement στο φεστιβάλ νέων χορογράφων της Στέγης Γραμμάτων και τεχνών.

Στη συνέχεια  ως υπότροφος της ομάδας Artworks σε συνεργασία με το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρακολουθεί το πρόγραμμα artworks και πραγματοποιεί προσωπική έρευνα στον χορό και την χορογραφία καθώς ταξιδεύει στο εξωτερικό παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων με χορευτές και χορογράφους στην Ευρώπη.

Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού της επαγγελματικής σχολής χορού Ακτίνας, και διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, σε διάφορα studios, ερασιτεχνικές σχολές και σχολεία.

Είναι ενεργό μέλος του Κινητήρα και συντονιστής στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Έκπληξη.